Υγιεινή Διαβίωση – Διατροφή

Γεμιστοί κεφτέδες για αρχάριους

5/5 - (10 votes)

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για αρχάριους γεμιστούς κεφτέδες;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Ο λόγος που λέω αρχάριος είναι γιατί είναι η πρώτη μου φορά, κυρίες μου. Από αυτό το υλικό βγήκαν 23 μεσαίου μεγέθους κιμπέ. Σκέφτηκα ότι δεν θα απογοήτευε τους πρώτους χρονομετρητές όπως εγώ.

Αρχικά ετοιμάζουμε το εσωτερικό. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με λάδι, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, και όταν τσιγαριστεί λίγο, βάζουμε τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά και κλείνουμε τον πάτο.

Για το εξωτερικό, σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό και τα κάνουμε ομοιογενή. Προσθέτουμε νερό σιγά σιγά και ζυμώνουμε. Αυτή η διαδικασία πρέπει να διαρκέσει πολύ, ώστε το πλιγούρι να γίνει μαλακό. Αν η ζύμη σας είναι σκληρή και διαλύεται, προσθέστε λίγο νερό και ζυμώστε.

Στη συνέχεια βρέξτε τα χέρια σας με κρύο νερό, πάρτε ένα κομμάτι ζύμης, κάντε πρώτα ένα στρογγυλό, μετά βυθίστε τον δείκτη του άλλου σας χεριού στη ζύμη και απλώστε τη ζύμη γύρω από το δάχτυλό σας και ξεκινήστε να τυλίγετε τη ζύμη γυρίζοντάς την στο χέρι σας . Αυτό το κομμάτι απαιτεί πολλή επιδεξιότητα. Στην αρχή προσπάθησα πολλές φορές αλλά τελικά τα κατάφερα. Είναι σημαντικό το εξωτερικό να είναι λεπτό, δώστε προσοχή σε αυτό. Προσθέστε το εσωτερικό γουδί στο εξωτερικό γουδί που ανοίξατε και κλείστε την άκρη και τυλίξτε το.
Είδα πολλά βίντεο πριν από αυτή τη συνταγή και σας την προτείνω 🙂

Τηγάνισα τους έτοιμους κεφτέδες μου icli σε καυτό λάδι, μπορείτε επίσης να τους τηγανίσετε αν θέλετε. Ευτυχώς, κανένας από αυτούς δεν διαλύθηκε. 🙂

Ελπίζω να δοκιμάσετε τη συνταγή και να μείνετε ικανοποιημένοι.
Καλή όρεξη. 🙂

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button